Feb. 25, 2010


Ojoj tre nätter utan sömn, vänta ska bara hämta kameran så jag ser vad vi har gjort..........just det vi har varit ganska insnöade av vädret. Det snöar la i  mitt huvud lite också:)
Grymt hur mycket energi jag ändå har trots så lite sömn, Stella ger mig kraft!
Jo, vi kom faktiskt ut en sväng igår då det var dax för föräldrargrupp igen! Så himla kul!
Först en go promenad i solen och sen satte vi igång.
Mammaorna var laddade och vi skrattade tillsammans. En mamma berättade om hur hon längtade tillbaka till att kunna ta ett par glas vin och bara slappa lite, hör och häpna det var inte jag:) Jag, konstigt nog, är inte så sugen på alkohol längre.......oj där kom lite vuxen varning igen....eller?
Vi fick lära oss vad vi skulle börja ge barnen för smakportioner och vad deras små kroppar klarar av.
Det är så spännande med mat tycker jag och vad den gör med kroppen! Jag tror att en anledning till att jag är så pigg är att jag är tvingad att äta bra mat, annars får Stella så ont i magen. Ok det har varit pain in the ass att inte kunna äta det ena med de tredje. Men såhär i efterhand är det ju såå bra. Det blir ju verkligen svart på vitt vad man egentligen mår bra av. Sen jag slutade att äta godis och läsk och drog ner massaor på fika så smakar allting så mycket mer! Ett äpple är så sött och en clementin så frisk!
Antingen är det för att det är det närmaste godis jag kommer eller så kanske det är denna hemska drog, socker,  som faktiskt dämpar smaklökarna och bara skriker efter mer sockrigare saker. Kan det verkligen va så? Det sjukaste är att jag fortfarande kan längta till godis och skräpmat,fast jag vet att jag mår dåligt av det, där är ju kroppen inte så logisk!
Därför tänker jag ge receptet på godaste och nyttigaste chokladpuddingen jag kan!

NYTTIG CHOLADPUDDING:
1 dl vatten
½ dl färska dadlar
1 msk honung
2 mogna avocado
1 tsk vaniljsocker
1dl kakao

Blanda vatten, dadlar, och honung i matberedare eller mixer.
Gröp ur avocadon och blanda i, häll i vaniljsocker, blanda. 
Strö i kakaon under mixning.
Klar! Så enkel och sååå god!

Mycket nöje!! 

Feb. 22, 2010


Vilken "vuxenhelg" :)
Vi började med en fredagskväll i träslöv där vi övade på att lägga Stella "borta", gick fint! Sen hade vi stora spännande diskussioner och tog djärva beslut tillsammans som vi avslutade med ännu ett underbart avsnitt av "Solsidan"!
Lördagen vaknade vi helt tokinsnöade och visste inte vad dagen skulle bjuda på. Men telefonen ringde och ringde och tillslut var vi 9 pers här hemma på en spontanfika mitt i snöyret, asmysigt!!
Vi käkade hembakad banankaka och drack  colombianskt kaffe i den nya Eva solo bryggaren och te i den andra Eva solo bringaren. Vänta nu här..... var vi hemma hos oss nu?.......shit, har vi blivit vuxna?? När hände det?? Hallå det var ingen som varnade mig! Men jag borde ju anat oråd när man avslutar helgen med underbar söndagsstek på Lejet, det är vuxet, shit jag e körd!
Det är tufft att plödsligt vakna till och få en sån insikt, och till råga på allt så är det måndag,ojoj!
Nä, jag har fullt upp nu, måste googla vad vuxna människor gör!
Take care!


Feb. 19, 2010

Stella sover frukost utan protest :)
Vi har börjat köra lite yoga samtidigt som jag stryker henne på ovansidan på fötterna när hon ska vila eller sova för natten. Det har funkat flera ggr nu, jätteskönt!!Hon blir alldeles lugn av yogan och slummrar in mycket mer harmoniskt, underbart, för henne och för mig!!
Go yoga säger jag bara!!
I går hade vi ännu en mysdag där vi hälsade på morfar johnny, bjöd morbror Ken på lunch för att sen dra ut till getterön och säga hej till min ingifta brors nytillskott Elias.
Jag önskar att jag alltid hade såhär mycket tid och energi att hälsa på alla, det är så kul!! Man har tid att lära känna nära och kära utan att behöva stressa halvt ihjäl sig som man annars får göra när man jobbar.
Så nu får vi klura på en affärsidé som ger oss mer social tid!!
Hmmmm lotto kanske:)
Ha en underbar helg!!!
Söta Elias 10 dagar gammal

Feb. 17, 2010

Onsdaaaaaag jihaaa, lilllördag!!
Vaknade på ett strålande humör med en solstråle i jämte mig, lovelyyyy!!!
I går hade vi stora rensdagen bland papper och bös, kanske därför vi känner oss så lätta idag, vi rensade själen sammtidigt!
Sen lyxade vi med underbar hemmagjord apelsinjuice med besök från en gammal klasskompis från lågstadiet. Klassen som vi hade på låg och mellanstadiet var helt otrolig, med så många mysiga människor!! Hon som var här igår är en numera en proffsig mäklare.
Denna tjej som jag så många gånger hoppat hopprep med och sjungit i samma småskolekör som, var plödsligt hemma hos oss och värderade våran lägenhet. Vi båda tyckte det känndes som, ok om vi leker att  du e mäklare så låtsas vi att jag bor här och att detta är mitt barn:) Tiden hade hunnit i kapp oss! Det är så häftigt att man bara kan ta vid där man slutade och det känns helt naturlig. Även om man inte känner den vuxna modellen av personen så känner man barnet som man en gång umgicks med och det finns ju kvar i alla oss!
Ha en lika härlig onsdag som vi tänker ha!!
Kram Kram

Utkast: Feb. 15, 2010

Yoga teachern fick jobba idag:)Gammla mormor, carola och StellaAbbe gilla chokladbollar:)

Efter en supermysig helg med besök både hos Familjen Lynn och moster Carola där Gammlamormor gästspelade en stund. Och allahjärtansdaglunch i Träslöv så var det  måndag igen och vi hurtbullar har varit i gång sen 7. Efter vi städat lägenheten gick vi en långpromenad vid havet innan det var dax för veckans bebisyoga.
Måste säga att det är otroligt mysigt. Det är lite med skräckblandad förtjusning som vi går dit. Man vet aldrig hur det ska gå:) Men det känns som en jättebra utmaning och jag lär känna Stella på ett annat plan när det är massa andra bebisar och mammor.Det är farcinerande hur cynkade alla bebisarna är. Gråter en gråter alla, ska en äta ska alla äta, osv.
Undra hur det kommer sig? Jag kan förstå att om barnen skriker att de drar igång varandra, men resten också, med mat och allt.
Så upplever jag vuxenlivet också. Det farcinerar mig att min cykel ändrar sig och ställer om sig till samma som de jag t.ex. jobbar med, om jag jobbar mycket vill säga så vi träffas varje dag. Varför vill naturen ha det så? Jag är i alla fall inte på topp och mer känslig när jag har mens och många med mig. Varför vill naturen då cynka oss så alla blir känsliga på samma gång? Nu säger inte jag att alla är som jag, men ändå.
Jag har nog börjat grubbla lite mer farcinerande på hur kroppen fungerar. Jag kan inte fatta för det första hur det överhuvudtaget kan bli barn, en människa som växer inne i en annan. Och sen när den kommer ut att man kan mata den med sin egen kropp och att mjölken ändrar sig efter hur barnet växer. Och den magiska mjölken som kommer kan man ha till allt, ja nu menar inte jag till kaffet eller bakredskap, men ta den på torr hud och det läker, ta den mot nästäppa och det rensar,  Det är så grymt häftigt!!
Ok nu flummar jag ut helt men visst e det coolt!!
Hoppas ni får en lika bra start på veckan som vi har haft!!


Utkast: Feb. 12, 2010


Fredag igen!!!
Veckorna bara rusar på, man ser verkligen vad tiden går fort när man kollar på Stella!
I onsdags var det full fart! Vi började på föräldrargrupp. Vi var ca 8 mammor med barn, och det magiska när man träffar helt främmande männinskor i samma situation som en själv, är det precis som att man känner varandra. Det är ungefär som när man reser länge och råkar stöta på andra svenskar, aldrig är man så svensk som då och har hur mycket som helst att prata om! Precis samma här, fast denna resan är på hemmaplan och tog mig rakt in i mammaklubben utan att jag knappt hann att reagera! Så jäkla läskigt och sammtidigt så spännande!!
Det var jättekul att höra de andra mammornas berättelser och vardag och vi fullkommligen spydde ut tillsammans över sömnlösa nätter förlossningar ammning mm.mm. medans bebisarna låg tillsammans på golvet framför oss lyckligt ovetande.
Gud va söta dem va allihopa. Stella var yngst men definitivt inte minst:)! Hon låg där som en stolt happy budda och smilade!
Vi ser fram emot nästa möte!
Efter det drog vi till MVC på efterkontroll hos världens goaste barnmorska. Det är en häftig känsla att efter så många undersökningar under graviditeten så är bebisen plödsligt ute på andra sidan. Jag kännde mig ungefär 10 cm längre när jag stolt visade upp Stella.
I går torsdag hade vi en riktig mysdag hela dagen och Stella var utklädd till drake, och roade mamma hela dagen :)
Idag ser vi fram emot god mat och Solsidan, det nya programmet på tv4 som bara är bäst!!
Ha en go helg vänner, så hörs vi nästa vecka, då yoga och umgås med gamla kompisar hägrar!
 


Feb. 9, 2010

Namnkalas var det här!!!
I Söndag var det massa fix och bestyr, det vankades namnkalas för Stella. Vi bestämmde oss för att köra ett litet mysig med familjen. Mat fixade vi, efterätt farmor och vi va hemma hos mormor foffen alla hjälptes åt och gjorde jättefint för Stella!! 
Efter en kort cermoni med tal och skönsång från moster med egenskrivet underbart material va det käk och mys!
Stella gjorde dagen oförglömlig! Vi hade köpt en jättesöt klänning med tyll och allt, kanske inte riktigt våran stil, men är det namnkalas så är det. Stella tyckte nog klänningen va lite obekväm för hon skruvade sig och var inte riktigt nöjd men när det var så mycket folk så glömde hon av det, trodde vi haha. Hon gjorde något som hon aldrig har gjort, nämligen fullkommligen bajsade ner sig ända upp på ryggen så både klänningen strumpebyxorna och farmors klänning fick bajs på sig haha. Så det va inte annat å göra än att byta kläder. Under klädbytet så lyckas hon också spy ner mommos sko haha vilket aldrig heller har hänt, så vi fick oss ett gott skratt allihop! Snacka om att kunna underhålla! Och hon fick sin vilja i genom återigen, hon fick andra kläder! Men virriga mamma hade ju glömt byxor så det fick bli byxlöst haha!
Det var en minnesvärd dag och vi hade gjort en bok där alla fick skriva ner värdefulla råd till Stella, kan jag verkligen rekomendera, blev väldigt personligt!
Tack för alla fina presenter och goda råd som vi fick!!
Måndagen flöt på som vanligt med babyyoga och idag har vi varit på lunch hos mommo och Cålle bålle.
Ha d mys på er alla och ta hand om er!!


Feb. 5, 2010


Världens sötaste tjej ligger och joddlar på soffan framför mig!
Vi har haft den tuffaste och den bästa veckan hittills tror jag.
I förrgår var jag redo att ge upp föräldrarskapet, jag kännde att det här går bara inte! två sömnlösa nätter lämnar en jättetrött dotter och en helt slut mamma. Det är ju lika jobbigt för Stella som inte kan tala om vad som är fel, stackarn!
Vilken tur att jag har världens bästa man som finns där och stöttar, säger massa snälla saker, köper underbart vackra rosor som påminner mig varje dag hur underbar och omtänksam han är! 
Jag tänker på alla ensamstående,gud hur klarar ni av det!?
I går kom vändningen. Vi var på Agnes tvåårskalas, myste, och Stella fick ligga mitt bland alla barnen som var så snälla och glada och hon såg verkligen ut att trivas med sitt stora flin!
Senare på eftermiddagen lyfte vi ur liften ur hennes vagga och bäddade den med lakan och en riktig kudde. Snacka om att hon har sovit gott, och snacka om att jag har sovit gott, uuuuuuunderbart!!
Så idag har vi båda joddlat hela dagen, träffat farmor och shoppat klänning till namngivelsekalaset som hålls på söndag.
Att vakna utsövd och känna att det kommer bli en strålande dag är helt underbart!! Jag önskar att jag kan vakna med en sådan lyckokänsla varje dag! Det är lika underbart som att få sätta sig och skita när man har varit tvungen att hålla sig in i det längsta:)
ha det gott kära vänner
lite kalasbilder på världens goaste barn och nakenfis:)

29


Vaknade i morse, eller somnade jag inte igår, vet inte riktigt? Har inte sovit på två nätter och känner mig som 100 år, jag trodde det var 29 jag fyllde igår!
Vi hade trots allt en jättemysig födelsedag jag och Stella, ja hon fyllde ju 2 månader också:) Vi va på salongen en sväng och jag fick lite slingor av Martina eleven,som jag är grymt nöjd med! Sen gick vi en långrunda i snön. Jag brukar säga hellre lite snö och klart väder än regn, men damn, får ju sätta medar på vagnen nu om vi ska kunna gå ut, skitväder!!
Någon som längtar efter sommaren?? Jag drömmer mig tillbaka till dess härliga sommarbilder och längtar!
Va skönt det är att ha en blogg man kan skriva av sig på. Mår redan mycket bättre nu när jag har fått gnälla lite!
Så jag tänkte vi skulle vända den här dagen, för vi har skraplotter som ligger och ropar på oss och bara vill bli skrapade.
- Ja ja vi kommer!
-Skynda er jag håller storvinsten åt er!!
- gött vi skyndar oss!
Vi måste gå nu. Får se ifrån vilket land vi bloggar i morgon.

Utkast: Feb. 1, 2010

I bland känns det som ingen hör vad man säger eller fattar vad man menar. Det är som att man plödsligt har blivit förvandlad och så fort man öppnar munnen så kommer det grekiska ur den. Man tycker man pratar tydligt men det spelar ju ingen roll hur tydligt man pratar när ingen kan språket!
Tänk, det är en bebis vardag. Det är inte lätt varje dag att förstå vad lilla Stella menar, hon tycker förmodligen att hon är hur tydlig som helst! Man känner sig helt trög och vill bara ha en uppslagsbok där man kan slå upp:... gurgel-skrik-hysterisk :) översättning tack:) 
Hade tänkt att lägga upp en bild där Stella har ett förtroligt samtal med sin favvoblomma, en som förstår henne, men datorn vill inte acceptera minneskortet idag så vi får ta det en annan dag:)
Nåväl nu sussar hon gott gott och det ska vi med göra
Natti natt för nu:)


RSS 2.0